Monday, November 9, 2009

REWARDING PACKAGE COME AGAIN!!!

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:43 PM 0 comments Links to this post
MOTHER'S DAY PROMOTION!!!!!

1) Harmony+ Citystyle cooler bag+Purelan cream @ RM338.00
(Normal: RM567.00)
SAVE RM 229.00







2) Mini E + Citystyle cooler bag + Purelan cream @ RM528.00
Normal: RM767.00
SAVE RM239.00







3) Swing + Citystyle cooler bag+ Purelan Cream @ RM858.00
Normal: RM1097.00
SAVE RM239.00







4) PISA + Valve head set + Purelan Cream@ RM1,688.00
Normal: RM1886.00
SAVE RM198.00






5) Freestyle + Purelan 37gr + Baby legs @ RM1999.00
Normal: RM2363.90
SAVE RM364.00





Expressing your breast milk couldn't be easier with a quality breast pump from Medela.

After years of great feedback from our customers, we can confirm that Medela breast pumps represent the best quality, most reliable products available today.

So, Come and Grab the SUPERDUPER Special Offer!!

For a limited time only!!!

Sunday, October 11, 2009

AMEDA Lactaline Purely Yours Personal Breast Pumps

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:48 AM 1 comments Links to this post

AMEDA: Lactaline Personal Breastpump
RM888.00

The world's smallest electric interval double breast pump for ultimate mobility. Easy to handle, small, quiet and efficient - the favorite breast pump for private use.
Features and Benefits
The vacuum and cycle can be adjusted separately and continuously to meet the specific needs and requirements of the mother
The baby's natural sucking rhythm can thus be imitated perfectly
Diaphragm-Technology
The hygiene double pump kit included in the package reduces pumping time by 50 %
Compatible with any Ameda pump set
User-friendly accessories
Easy to use, low-maintenance and low-noise
Recommended by midwives, breastfeeding consultants and mothers

Applications:
Maternity Unit At Home


Technical Information:
Cycle range: 30-60 cycles/minute, adjustable
Vacuum range (suction capacity): 0-330mbar, adjustable
Meets highest hygiene standards
Can also be battery operated - 6AA Alkaline Batteries (Batteries are not included
Include of 1 power adaptor for Local Use.
Milk collection system with integrated and patented silicone diaphragm that creates a barrier protecting pump and breast milk from potential viruses and bacteria (FDA approved)and breast milk from potential viruses and bacteria (FDA approved)

Backpack for Ameda Lactaline Personal Breastpump

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:23 AM 0 comments Links to this post
RM189.00

Ameda backpack for the Ameda Lactaline Personal breast pump.
This microfibre backpack easily accommodates your Lactaline Personal along with other essentials such as nappies, wipes etc.
Features:
Fold-over top cover with zipped pocket and magnetic catch
Zipped-up, dedicated compartment for your lactaline personal.
Single shoulder strap which can quickly divided in two for use as a backpack
Top carry handle
Wipe-clean waterproof lining
Main compartment secured by drawstring for easy access
Side pocket with elasticated top
Size: 35cm high x 15 cm deep x 25 cm wide

AMEDA Eco Pump, PP

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:18 AM 0 comments Links to this post

RM149.00
AMEDA: Eco Pump, PP (without motor)
The price of Eco Pump is 1-side only. Picture shown are 2 sets.
Available as single or double pump set
Made of polypropylene
Meets highest hygiene standards
Milk collection system with integrated and patented silicone diaphragm that creates a barrier protecting pump and breast milk from potential viruses and bacteria (FDA approved)
The double pump set reduces pumping time by 50 %
It comprises of:
Bottle & White Connector
Valve
Diaphragm
Tube
White Cap

Ameda Breast Pump City Style Package

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:01 AM 0 comments Links to this post



RM1,157.00
The Ameda Lactaline Personal Breast Pump is the world's smallest, electric, interval double breast pump and offers ultimate mobility.
Ameda Lactaline Personal Breast Pump is easy to handle, small, and quiet which is the favourite breast pump for personal usage. It's ideal for moms working full-time or for anyone who wants a quick, easy and effective breast pumping experience.


Benefits:
The vacuum(0-330mbar) and cycle (30-60 cycles/minute) can be adjusted separately and continuously to meet the requirements and specific needs of all mothers and create most confortable and effective breast pumping experience.
lightweight – weighs only 500g
Saves time — its unique design prevents milk and moisture from entering tubing, so there's no need to clean pump tubing!
mothers can Use it anywhere as ameda lactaline personal breast pump can operate using AC adapter or AA batteries
Includes patented Ameda HygieniKit Milk Collection System that creates barrier protecting breast pump and breast milk from potential viruses and bacteria.
Ameda lactaline personal breast pump is entitled for 1 year warranty.


CITY STYLE BAG
A stylish and attractive bag to transport breastpump and expressed breastmilk.
To cool, store and transport breastmilk
Designed for active and working mothers
Can be used long after mother's done pumping

Includes 4 X 150ml new style Milk Storage Bottles with lids (made from toxin free plastics)
Classic stylish, retro design
Specially designed cool pack sculpted to fit Medela and most standard 5oz bottles for maximum cooling ability
Separate Insulated Cool Bag with purpose made special cooler element
Keep a total of 600ml of milk cool.
Excellent quality and value at such a low price
!

Ameda white valve

Loved; Sharifah Nurul Ain at 6:57 AM 0 comments Links to this post


RM19.00

White Valve for Ameda Lactaline Breast Pump.

Ameda Breast Shell (PP)

Loved; Sharifah Nurul Ain at 6:54 AM 0 comments Links to this post


RM 40.00

Ameda breast shell is made of polypropylene and it meets highest hygiene standards as it is used for patented Ameda HygieniKit Milk Collection System that creates barrier protecting breast pump and breast milk from potential viruses and bacteria.
It is used with Ameda Lactaline Personal Breast Pump.

Ameda Flexishield (pair of two)

Loved; Sharifah Nurul Ain at 6:28 AM 0 comments Links to this post

RM85.00


Flexishield Aeriola Stimulator


This soft, comfortable flexible insert was designed to fit on the breast shields of most standard breastpumps.


The flexishield massages your aereola and mimics the feel of a baby's mouth to stimulate let-down, thereby increasing your milk flow and volume.


Also reduces shield size for maximum effectiveness on smaller breasts. This product is manufactured by Hollister.


Contains two flexishields.

Friday, September 11, 2009

Freestyle Breastpump KUTU

Loved; Sharifah Nurul Ain at 9:54 AM 0 comments Links to this post
Starting this October!!
Retail price : RM2299.00+Courier Charge (RM30.00)=RM2329.00

For KUTU members,special price given

RM220.00/Month x 10 members!!!
You save RM129.00

Starting Month:
  1. October '09 -->
  2. November'09 -->
  3. December'09 -->
  4. January'10 -->
  5. February'10 -->
  6. March'10 -->
  7. April'10 -->
  8. May'10 -->
  9. June'10 -->
  10. July'10 -->
Hurry up and contact me ASAP

Wednesday, September 9, 2009

KUTU/Kutipan Bulanan untuk MEDELA Freestyle.

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:09 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Ain sedang merancang untuk membuat KUTU/Kutipan Bulanan untuk MEDELA Freestyle. Dapat banyak maklumbalas di mana ada para ibu yang berminat tapi x mampu beli dan meminta ansuran bulanan...
So sekarang ain masih mencari ibuKUTU untuk mejaga anakKUTU di mana ain akan bg special price untuk ibuKUTU tersebut(Diskaun). Untuk anakKUTU pula, ain akan waived courier charge (RM50)..
Harga untuk freestyle breastpump ni RM2299.00
So ain mencari maximum 10 0rg, maknanye 10bulan bayaran.
Start bulan 10 ni.Breastpump akan dihantar direct selepas semua bayaran dibuat (setiap 30hb)
Boleh tgk blog ain untuk lebih lanjut berkenaan Freestyle breastpump.
Siapa yang berminat boleh telefon atau maklum balas secepat mungkin.

Tuesday, September 8, 2009

MEDELA Breastpump KUTU

Loved; Sharifah Nurul Ain at 8:26 AM 0 comments Links to this post
Dear beloved frens,
As so many asking me regarding KUTU.. I decided to start it!!Why not?
But I'll need mamaKUTU to guide her anakKUTU
For advantage; mamaKUTU can get extra discount on the breastpump!!
The job simple je; kumpul anakKUTU.Bila cukup org, makesure payment for everymonth..
As I said, the pump will arrive first week of the month..so make sure before 30th payment have been made..
So, if anybody interested, feel free to cantact me!

HELP ME TO HELP YOU!!!

Monday, September 7, 2009

AMEDA

Loved; Sharifah Nurul Ain at 6:13 PM 0 comments Links to this post

Dear frens,

I am adding AMEDA list of Breastpump... Same as MEDELA, we also provide SELL/REPAIR AND SERVICE.. (For ALL type of breastpumps)!!

I am also being the Authorised Distributor for AMEDA


EXPRESS YOUR LOVE!!


Today's Ameda pumps combine innovative technology with the features a 21st century mother expects. Our mission is to help breastfeeding mothers.
Everything Ameda offers — Ameda breast pumps and products, Ameda breastfeeding education, Ameda's support of lactation professionals — reflects our passion for breastfeeding. We know how much breastfeeding matters to you and your baby.


Ameda used that technology to create a breast pump that gives you simplicity, comfort and efficiency. On this site you'll find many tools you can use to have a fulfilling breastfeeding experience.

Sunday, September 6, 2009

CushyStraps™

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:58 AM 0 comments Links to this post



RM39.90
Fits Car Seats, Strollers & Joggers. A softer, friendlier ride in all carriers.

Cradler®

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:51 AM 0 comments Links to this post




RM 78.90
Grows with Child from Birth to Age 5
The Cradler grows with your child for a custom fit, gently cradling your child's head to provide soft, secure support.
Grows with Child — Newborn to Toddler!Cradler provides a custom fit for your child, from newborn to five-year-old.
Adjusts with EaseThe soft fabric connectors adjust with self-fasteners to create a secure, custom fit for your child.



Snuzzler®

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:08 AM 0 comments Links to this post






RM131.90

bébéPOD® PLUS

Loved; Sharifah Nurul Ain at 7:03 AM 0 comments Links to this post




RM299.00

THE ULTIMATE in infant positioning and support features an adjustable tray with 2 reusable placemats and an attachable toy specially designed by Sassy®. The bebePOD® plus is an essential tool for babies learning to sit – Your baby’s own body weight helps ensure a safe and comfortable seating position and also now includes safety straps for added security. Available in two colors. Lightweight, durable, non-toxic, and easy to wipe clean.

bébéPOD®

Loved; Sharifah Nurul Ain at 6:58 AM 0 comments Links to this post


RM219.00
Color: Sage, Sky Blue, Lilac

The ultimate in infant positioning and support! An essential tool for babies learning to sit. The New & Improved bebePOD® now features a removable pommel that allows you to “upgrade” Baby’s First Seat with accessory packages that include a tray, placemat and more! Lightweight, durable, non-toxic, and easy to wipe clean

Saturday, September 5, 2009

Using MEDELA Nipple Shield

Loved; Sharifah Nurul Ain at 11:29 PM 0 comments Links to this post
Many asked me, how to use the Nipple Shield..Most of them were SUSUIBU.COM forummer :)
Early latch-on problems are not unusual. For most mothers, breastfeeding takes a bit of practice! Made of thin, soft, silicone that doesn’t interfere with nipple stimulation, the Medela nipple shield is worn during breastfeeding. Holes at the tip allow milk to flow to the baby. Anyway, here is the guidelines:
1.Correct latch is important

BAD Latch
GOOD Latch
A good latch is especially important when the mother is using a shield. The baby’s jaws must close on the breast, not out on the shaft of the nipple shield. Sucking only on the nipple pinches off the milk flow and fails to stimulate the milk supply. The baby will not get enough milk, and growth may be affected.
2.Cleaning the shield is important.
It is necessary to keep the nipple shield clean. Wash in hot soapy water and rinse in lots of hot water after each use. Boil once daily.
3.Choosing the correct size shield is important.
Choose the right size shield for the size of the baby’s mouth. If a shield is too big, the baby cannot adequately draw up the mother’s nipple, or may gag on the shield. The Newborn Small size shield is best for most small babies.. Medela makes several types of nipple shields, the Newborn Small, Newborn Regular, and Contact™ Nipple Shields in two sizes
4.Helpful Hints:
Sit the shield on the nipple with the brim turned up like a hat. Then smooth down the edges. This will help the shield stick better. Moistening the edges will also hold it in place. Some mothers have larger nipples than the small shield can accommodate. Try the next largest size. However, observe carefully to see if this size works for the baby. A shield will not solve all problems, and sometimes other equipment may be appropriate.

Wednesday, September 2, 2009

Menyusukan Anak Angkat -PART 2

Loved; Sharifah Nurul Ain at 8:47 PM 0 comments Links to this post
Problem yang selalu timbuk dalam minda ibu angkat: macamana nak me ‘muhrim’kan bayi -masalah ni bila dewasa nanti...So kat bawah saya bagi a little bit detail dr post saya sebelum ni..


PERMULAAN PROGRAM
Mula2, digalakkan ibu2 ambil cuti (bagi yang bekerja) sekurang-kurangnya 2 minggu dan seelok-eloknya 2 bulan. Kita bermula dgn kosong, dan juga kita tak tahu bila susu si ibu akan keluar. Jadi, ibu digalakkan berada bersama anak 24 jam sepanjang masa, selama 2 minggu atau 2 bulan. Disini saya galakkan papa bercuti sama utk sama2 membantu isteri yang baru pertama kali mengurus hal si anak kecil. Ini adalah pengorbanan terbesar utk pastikan matlamat ini tercapai. Ibu digalakkan beri tumpuan sepenuhnya pada baby. Kalau boleh, selama 2 minggu tak usah kemana2, atau menerima tetamu hanya pd waktu malam. Kerana penumpuan masa ini sgtlah penting utk memastikan ransangan antara bayi-ibu.

Hari pertama baby di tangan ibu, anda tentunya sudah mula mengambil pil hormon (PERLU diingatkan pil hormon adalah prescribe by the doctor- i wont reveal it here to avoid any problem in future). yang pastinya, pil hormon ini adakalanya menyebabkan ibu mengantuk, lesu dan pelbagai kesan lain. Terdapat juga suntikan utk mematangkan buah dada lebih cepat supaya susu akan dikeluarkan lebih cepat. Juga ibu2 harus ingat, susu tidak akan keluar serta merta dgn sekali ransangan.

Program ini mengambil masa adakalanya 30 hari, adakalanya 60 hari. Jgn putus berdoa, jgn putus usaha.
Pam 3 jam sekali selain beri ransangan pd puting payudara.




SNS adalah satu alat yang digunakan oleh ibu yang ingin menyusui anak angkat mereka, untuk bayi yang mempunysi masalah cleft palate atau sumbing, baby premature atau lahir tak cukup bulan atau relaktasi semula bg ibu yang telah kekurangan susu atau ingin menyusukan bayi mereka semula.


Hujung tiub dilekatkan hingga hujung nipple ibu. Dont worry, tiub unnoticed by baby kerana tiub tersebut adalah lembut dan halus. Pastikan ia terlebih /extend 5mm dr nipple dan kedudukan adalah vertical dan di atas nipple, bukan di tepi kanan atau kiri nipple.
si ibu akan mengisi susu formula (permulaan) didalam botol tersebut. Bila baby melekap pd aerola/breast ibu, dia juga akan melekap pd tiub halus tu. jadi baby akan hisap susu formula tersebut, pd masa yang sama akan menghisap breast si ibu. jadi disitu proses stimulasi pd breast si ibu akan bermula. Ibu akan dapati terdapat PERUBAHAN pd breastnya seperti membesar, aerola/tampuk hitam berwarna lebih gelap dan ibu mula merasai “tingling sensation” atau rasa picitan/nyeri. Baby akan menghisap breast ibu setiap feeding time dia (feeding on demand) walaupun pd mulanya meminum susu formula. proses stimulasi ini akan meningkatkan kadar prolaktin utk penghasilan lebih bnyk susu. Ibu juga harus tenang, sentiasa berperasaan sedang menyusukan anak.. utk meransang hormon oksitosin yg akan memancutkan susu keluar. Susu yang keluar pd awal biasanya berwarna jernih seperti air beras dan putih seperti susu biasa. Walaupun susu awal kolostrum yang berwarna kuning pekat tidak akan keluar, namun saya pasti ia cukup buat anda teruja kerana susu telah keluar dr breast anda! =) Lama kelamaan anda akan dapati payudara anda bengkak dan susu mula dihasilkan! teruskan direct feed baby anda, InsyaAllah usaha anda berbaloi! Namun, cara-cara perlekapan (latch) yg betul mesti dipelajari sejak awal utk mengelakkan bayi anda keliru puting dan menolak puting anda. Percayalah, anda boleh =) If ibu mengalami kesusahan pd awal2nya, itu adalah perkara biasa. Practise makes perfect.

Selain itu, ibu harus mengepam regularly utk meransang breast menghasilkan lebih bnyk susu. Disini konsep supply and demand berlaku. Lebih banyak ibu feed baby, mengepam dan mengosongkan payudara, lebih bnyk susu akan dihasilkan.

Masalah Ibu Yang Bekerja

Loved; Sharifah Nurul Ain at 12:59 AM 1 comments Links to this post
Saya sering dapati ibu-ibu yang bekerja mengalami masalah penyusuan khususnya pada waktu bekerja dan ini menjadi faktor utama mengapa ibu-ibu tidak terus memberi susu badan selepas waktu pantang. Ketika ibu bekerja beberapa masalah timbul seperti buah dadanya bengkak kerana penuh dengan susu. Ini menyebabkan susu meleleh keluar dan membasahi bajunya.

Sebenarnya masalah ini boleh diatasi jika ibu-ibu mengetahui cara memerah susu.
Jika ibu bekerja, pada waktu yang sepatutnya anak menyusu, bolehlah diperah keluar dengan menggunakan sejenis pam khas untuk menyedut susu ibu. Terdapat berbagai-bagai jenis breast pump di pasaran yang boleh diberli .
Susu yang disedut keluar di pejabat boleh disimpan dalam botol dan kemudiannya dimasukkan ke dalam peti sejuk. Lakukan ini setiap tiga jam sekali. Apabila hendak digunakan, botol susu tadi direndamkan dalam air panas sebelum diberikan kepada bayi. Dengan ini ibu itu tidak membazir susunya. Memerah susu dengan menggunakan pam susu ini boleh menentukan pengeluaran susu yang berterusan dan menjauhkan masalah susu menjadi kering. Jika terdapat pusat jagaan bayi di pejabat, ini tentulah akan dapat mengatasi masalah yang saya nyatakan tadi dan bayi akan sentiasa mendapat susu ibunya.
Satu lagi cara yang mungkin boleh dilakukan ialah dengan menghantar susu yang telah siap diperah ini kepada anak yang tinggal di rumah atau pusat jagaan atau ibu sendiri pulang ke rumah menyusukannya sendiri. Ini juga boleh mengelakkan bayi diberi susu lembu semasa ibunya tiada di rumah.
Pergantungan bayi terhadap susu lembu menerusi botol kadangkala boleh menyebabkan ia menolak langsung susu ibu. Ini memang menjadi satu masalah kepada ramai ibu yang bekerja. Saya ingin menyatakan di sini susu ibu yang dipam atau disedut keluar boleh disimpan dalam freezer untuk beberapa waktu tanpa rosak atau berubah khasiat dan mutu makanan yang terkandung dalam susu itu. Apabila ia dikehendaki, cairkan dahulu dengan meletakkannya di luar dan kemudian dipanaskan sebelum ia diberi kepada bayi.

Persediaan Penyusuan

Loved; Sharifah Nurul Ain at 12:58 AM 0 comments Links to this post
Penyusuan ibu memerlukan persediaan sejak dari awal lagi khususnya sejak ibu mula mengandung. Puting susu bolehlah dibersihkah dengan air panas atau sabun. Buah dada juga elok diurut menghala ke arah puting. Segala kekotoran pada puting buah dada perlu dibersihkan kerana ini boleh menyebabkan aliran susu tersumbat. Kejayaan penyusuan juga banyak bergantung kepada taraf kesihatan dan pemakanan ibu yang mengandung. Jika ibu mengalami sebarang masalah kesihatan dan masalah kekurangan zat pemakanan, keadaan ini boleh menjejaskan atau mengganggu proses penyusuan. Penting bagi ibu mendapatkan sumbet zat protein yang mencukupi, vitamin serta zat logam khususnya zat besi kerana zat pemakanan ini akan masuk ke dalam air susu bagi memenuhi keperluan bayi.
Sebaik sahaja bayi dilahirkan, letakkan pada putting susu ibu kerana proses penghisapan akan mempercepatkan dan mempermudahkan pengeluaran air susu. Biasanya pada hari pertama atau hari kedua selepas kelahiran, air susu belum banyak keluar, malah kadang-kadang tidak ada langsung. Saya ingin menegaskan penghisapan putting perlu dilakukan berulang-ulang kali untuk mempercepatkan proses pembentukan air susu.
Pada waktu ini sesetengah wanita mengeluarkan air jernih bukan susu yang digelar colostrums. Ini juga mengandungi khasiat pemakanan yag baik untuk bayi. Pada hari pertama dan berikutnya jika susu ibu tidak mencukupi, bayi boleh diberikan susu botol.
Biasanya susu keluar pada hari kedua atau ketiga, namun demikian ada sesetengah ibu susunya keluar lebih lambat seperti tiga hingga lima hari kemudian. Kelambatan ini tidak perlu dibimbangkan kerana susu pasti akan keluar juga akhirnya.
Bagi ibu yang melahirkan anak sulung, proses penyusuan adalah satu pengalaman baru. Ibu mungkin terasa kekok pada mulanya. Sedutan atau hisapan bayi yang terlalu kuat mungkin menimbulkan rasa sakit. Jika percubaan pertama atau berikutnya masih gagal untuk memberi hisapan yang sepuasnya kepada bayi, kita tidak perlu putus asa dan terus memberhentikan usaha untuk menyusukan bayi. Seperti yang saya nyatakan tadi, jika kita berulang-ulang kali meletakkan bayi pada puting buah dada, dia akan cuba menghisap. Kadangkala bayi berasa hampa dan menangis kerana tidak ada susu yang keluar pada hari pertama dan kedua.

Apakah Pilihan Ibu?

Loved; Sharifah Nurul Ain at 12:55 AM 0 comments Links to this post
Ibu yang baru sahaja melahirkan anak mempunyai dua pilihan penyusuan iaitu memberi susu sendiri atau susu botol yang menggunakan susu lembu. Saya suka menyarankan, adalah lebih baik ibu-ibu memberi susu sendiri kerana banyak kelebihannya berbanding dengan susu lembu.
Susu ibu tidak seperti susu lembu yang memerlukan wang untuk membelinya. Ia mudah didapati dengan tidak memerlukan botol dan mudah diberikan kepada bayi bila-bila masa sahaja dalam apa jua keadaan. Di samping itu susu ibu mempunyai khasiat yang tinggi dari segi kandungan zat pemakanan. Ia mudah dihadam oleh bayi yang masih mempunyai sistem penghadaman yang kurang matang dan mendapati sukar untuk menghadam makanan yang lain daripada susu ibu. Ia juga mengandungi satu bahan pelindung untuk melawan penyakit iaitu antibodi. Dengan itu ia dapat memberi pertahanan kepada bayi yang baru lahir terhadap serangan jangkitan kuman.
Oleh itu susu ibu terkandung dalam satu takungan yang jarang-jarang dimasuki kuman, risiko bayi mendapat jangkitan kuman dari penyusuan ibu adalah jauh lebih rendah berbanding dengan penyusuan botol. Satu perkara yang amat penting dan perlu difikirkan dengan mendalam oleh ibu-ibu ialah penyusuan ibu boleh menjalin hubungan yang lebih rapat antara ibu dengan bayinya.

Susu Lembu
Jelaslah susu ibu mempunyai manfaat yang tiada tandingannya. Seperti yang saya nyatakan tadi, untuk mendapatkan susu lembu, kita terpaksalah mengeluarkan perbelanjaan yang mungkin boleh digunakan untuk membeli makanan yang berkhasiat. Walau bagaimana baik pun susu formula itu dibuat ia tetaplah daripada susu lembu yang masih tidak setanding dengan susu ibu. Dalam hal ini perlu saya nyatakan bahawa susu pekat manis dalam tin yang biasa kita gunakan untuk membuat minuman tidak sesuai untuk bayi.
Terdapat banyak jenis susu untuk bayi di pasaran dengan jenama yang berlainan dan fomula yang agak berlainan sedikit tetapi khasiatnya tidak banyak berbeza antara satu sama lain. Apa yang ketara hanyalah perbezaan dalam harga antara satu jenis dengan jenis yang lain. Ada sesetengah ibu sengaja membeli susu tepung yang lebih mahal kerana ini dapat dikaitkan dengan simbol status. Perlu diingat, susu yang mahal itu tidak bermakna banyak khasiat atau setanding dengan susu ibu. Semua susu tepung adalah sama, iaitu diperbuat daripada susu lembu.

Jika Tidak Boleh Menyusu
Sebaiknya setiap ibu perlu menyusukan anaknya sendiri. Jika ibu mengalami beberapa masalah barulah membuat pilihan dengan menggunakan susu lembu. Antara masalah yang mungkin menyebabkan seseorang ibu itu terpaksa menyusukan secara botol ialah:
Jangkitan kuman pada buah dada menyebabkan buah dada menjadi bengkak dan bernanah (abcess).
Ibu yang sakit tenat seperti penyakit jantung dan tidak berdaya untuk menyusukan bayi. Ibu ini juga dinasihatkan supaya tidak menyusukan bayinya.
Ibu-ibu yang mempunyai masalah pada putting susu seperti inverted nipple. Masalah ini kadangkala boleh diatasi dengan menggunakan sejenis alat yang boleh membetulkan keadaan putting buah dadanya. Ini boleh diajarkan oleh doktor.

Wednesday, August 26, 2009

MEDELA Nipple Former

Loved; Sharifah Nurul Ain at 12:43 AM 0 comments Links to this post

Saturday, August 22, 2009

EXTENDED UNTIL END OF THE MONTH

Loved; Sharifah Nurul Ain at 8:43 PM 0 comments Links to this post
MEDELA Promotion Package valid till End of This Month!!!

So frens, grab the oppurtunity while its happening

P/S:
Pls refer to the authorised distributor in order to buy MEDELA Product to avoid FALSE Warranty given. There were some online user trying to sell MEDELA Breastpump+Accessories with price below than retail, BUT remember, there were terms and rules that have to be followed!!!Cannot simply order and sell the product coz we have authorization to banned the user and report to high authorities...
Some cases happened and the "person" have been cought!!!
So, BEWARE!!!

Sunday, August 16, 2009

How to use SNS

Loved; Sharifah Nurul Ain at 2:22 AM 0 comments Links to this post

When faced with lactation problems, you feel helpless. The little newborn needs to eat and the nursing just isn't working like it should. A solution to increase your milk supply is to use a nursing supplementer. This useful device not only increases milk supply, but encourages improved suckling and enables adoptive mothers to nurse their baby. Here is how to use a nursing supplementer



Determine the Kind of Supplementation Your Baby Needs
Step 1


Notify your pediatrician and obstetrician about your lactation difficulty. Most pediatricians will want to weigh the baby every 3 to 5 days in the beginning and check for dehydration. Your obstetrician can prescribe certain drugs or may recommend certain herbal tinctures that may help you increase your milk supply.

Step 2

Contact a lactation consultant. Ask her for a recommendation of what type of supplementer to get. The two popular brands available are the Lact-Aid and Medela's SNS.

Step 3
Read the directions thoroughly. Each supplementer works in basically the same way, but each will have its own quirks to get it to work right.


Set Up the Supplementer
Step 1

Fill the bag or bottle with pumped breast milk or formula. Set it on a paper towel or in its filler stand to keep it clean.

Step 2
Select the size tubing right for your baby. The tubing comes in three sizes, small, medium and large diameter. The supplementer directions may tell you to start with the largest tubing and work down to the smallest, but ask your lactation consultant which is the best size for your situation.


Step 3
Tighten the tube cap on the bottle or bag and, if the bottle has more than one tube, tape one tube to the bottle. This will leave you with only one rubber tube to wrestle away from your baby.

Step 4
Secure the string attachment around your neck. The bottle or bag should rest slightly above your breasts on your chest with the tube end at about the midline.

Step 5
Tape the other tube just beyond the tip of your nipple on your nursing breast using gentle paper tape. You might find it easier to tape down the length of the tube rather than across the tube like some supplementer's directions. Do not put tape beyond the edge of your areola because this skin is very sensitive.


Latching On and Nursing With the Supplementer
Step 1
Bring baby to your breast. Keep the baby's nose even with your nipple.

Step 2
Latch baby on while trying to keep the tubing even with your nipple. The tube sometimes slips out and some babies even spit out the tubing but have patience, this is the most difficult part of the whole process. With a little practice both of you will know what to expect.

Step 3
Keep an eye on the supplementer for air going into the bottle. If air is not going into the supplementer, it will create a vacuum and the baby can't get any formula or breast milk out.

Step 4
Let the baby lead the feeding. Don't be alarmed if your little one doesn't take as much as you think he should. He is getting some breast milk and your body should be producing more.

Step 5
Remove the tape gently and if any seems to be stuck, rub some olive oil on it to loosen it. Wash the oil off before nursing again.


 

QasehBonda Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez